Blog

Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà

Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

Busquem experiències innovadores de reunions amb famílies
Per F. Jaume Bofill | dimarts, 21 març, 2017 | 3 comentaris

Sou un centre educatiu que innova en la relació família i escola? Ens ho podeu explicar?!

#ReunióFamílies

Sabem que la cooperació entre famílies i professorat és cabdal per a l’educació d’infants i joves, però no sempre és fàcil trobar formes significatives de relació i complementarietat  entre docents i famílies.

Un dels moments clau en aquesta relació, són les reunions d’inici de curs. Aquestes reunions són una oportunitat per construir la idea d’equip que treballa per un objectiu comú; el benestar i l’educació dels infants i adolescents.

És per això, que en els darrers anys, alguns centres educatius preocupats per la relació docents-famílies, estan repensant aquestes reunions i introduint canvis significatius en la manera de plantejar-les, per tal de generar una nova relació i un clima de confiança que permeti una major involucració i interrelació.

Des de la Fundació Jaume Bofill estem gestant una nova crida d'Educació Demà: Redissenyem la reunió amb famílies, que buscarà centres educatius que desitgin repensar les trobades amb les famílies, amb l’objectiu d’elaborar propostes i solucions dirigides a generar una nova relació de compromís i coresponsabilitat entre famílies i professorat.

Si sou un centre educatiu que heu repensat les reunions d'inici de curs, o heu experimentat un nou format de trobada amb les famílies, us animem a compartir el vostre coneixement a través del Qui és Qui, el mapa de la innovació educativa a Catalunya, sota l'etiqueta "FAMÍLIES".

Seguiu el fil de la crida amb el hashtag #ReunióFamílies via @FundacioBofill.

Per a més informació podeu contactar amb Roser Argemírargemi@fbofill.cat

Comentaris

Tenim dinàmiques participatives i actives a totes les reunions de pares. Des d'Infantil a ESO.
Web: 
www.virolai.com

La nostra escola té com a objectiu que les el entre i les famílies eduquem conjuntament, però per fer-ho comencem a treballar junts abans que els infants es matriculin al centre, oferint a les famílies que , a més de venir a l'escola a veure'ns quan vulguin, poden venir a fer activitats relacionades amb l'entorn natural, que impliquen que han de venir a l'escola diversos dies de manera voluntària, per exemple apadrinant una planta i podent-la cuidar. Un dels nostres objectius bàsics és que l'escola sigui la "continuació de casa", és a dir, que les famílies puguin venir i estar a l'aula sempre que vulguin compartint moments educatius, per tant, l'escola sempre esta oberta a tothom, sigui familiar d'alumne o no, així com per qualsevol persona del municipi que vol venir a compartir experiències. Tot això genera un clima de confiança, distès que permet conèixer molt més a fons a les famílies, adaptar-nos amb més facilitat a les seves necessitats i a la vegada fer un treball més individualitzat amb els infants. L'objectiu és que aquest tipus de relacions siguin el dia a dia de l'escola, flexibilitzant, així, tot el que fem en el centre educatiu. Tota aquesta dinàmica general de treball fa que a les reunions generals, tothom conegui a tothom, i siguin més que una exposició debats de grup on tots els pares i mares i les mestres es coneixen i dialoguen. En resum, les famílies passen matins a l'aula, moltes mares hi donen el pit, altres famílies venen en els moments de pati i algunes ens proposen activitats concretes per fer que incloem en el nostre projecte educatiu, però sempre intentem que hi siguin molt presents, en un ambient distès i de confiança, que té com a conseqüència aquest treball més individualitzat.

La nostra escola apostem enormement per les reunions de pares participatives, Gran èxit de participació i satisfacció per part de les famílies, mestres i alumnes. Els alumnes preparen per sorpresa l'activitat que faran els seus pares, relacionada amb el projecte de treball, i l'endemà els sorpresos són els nens/es amb els resultats... Un exemple de les d'aquest curs... http://www.escoladespujol.com/2016/11/02/reunio-de-pares-deducacio-infantil/ http://www.escoladespujol.com/2016/11/02/reunio-de-pares-dels-mitjans/ http://www.escoladespujol.com/2016/11/02/reunio-de-pares-dels-grans/ A veure si us agraden!
Web: 
http://www.escoladespujol.com/

Enviar un comentari