Blog

Hola! En aquest espai trobaràs totes les novetats, les reflexions i les propostes que et fem des de la plataforma d'Educació Demà

Esperem que t'agradi i que hi trobis el que busques. Deixa'ns el teu comentari!

Ja hem celebrat el 1r edcampSummit del moviment edcamp a Catalunya!
Per #edcampCAT | divendres, 6 octubre, 2017 | 0 comentaris

El dissabte 30 de Setembre vam organitzar l'edcampSummit2017 amb la intenció principalment de millorar entre tota la comunitat edcamper el moviment edcamp a Catalunya, i també de generar un espai per construir comunitat. Per fer-ho la dinàmica de treball de la trobada es basava, com és habitual en un edcamp, a treballar a partir dels interessos i experiències dels participants. En aquesta ocasió però, el fil conductor que guiava l'experiència era una pregunta focal. Aquesta pregunta era: "Com podem millorar plegats el moviment edcamp a Catalunya?". Així doncs, les propostes de treball havien de donar resposta aquesta qüestió per tal que al llarg de cada sessió, els participants generessin propostes i accions de millora en relació als temes proposats amb l'objectiu de comprometre's a desenvolupar-les i dur-les a terme per la millora del moviment. La veritat és que van sorgir propostes d'allò més interessants i que apunten a aspectes de debat i reflexió del mateix model edcamp, sobretot en relació a l'experiència d'aprenentatge que convida i suposa aprendre en un espai com és l'edcamp. També van sorgir propostes com obrir un canal del Youtube del mateix moviment perquè qualsevol edcamper i organitzador també, pugui compartir el seu vídeo explicant la seva experiència edcamp i engrescant a d'altres persones a participar i organitzar-ne d'altres. Totes aquestes propostes generades les podeu trobar al mapa de les sessions de l'edampSummit2017.

A banda d'aquesta experiència d'aprenentatge amb propostes de millora, la xarxa de mentors del moviment edcamp a Catalunya vam organitzar una FlashMob per tal de generar comunitat entre tots els participants i viure una experiència d'aprenentatge compartit i cooperatiu entre tots i totes. La veritat és que tant la part de treball amb propostes de millora com la FlashMob van anar molt i molt bé, i des de la xarxa de mentors del moviment edcamp hem de dir-vos que estem molt contents de la vostra participació, actitud i assistència en un dia que a nivell social i polític era molt complex. Per tant, des d'aquí donar-vos les gràcies per ser-hi, donar les gràcies també a la Coral Regí i a l'Escola Virolai per acollir-nos d'última hora pels fets dels dies anteriors, i gràcies a tots i totes per fer créixer junts el moviment edcamp a Catalunya i sobretot, per l'energia i entusiasme que vau transmetre! Que no s'aturi!

Enviar un comentari