Agenda

Visualitza els propers esdeveniments d’EDUCACIÓ DEMÀ, planifica la teva pròpia agenda i inscriu-te! 

20/02/18

Rèplica Camp Base Personalització (Girona)

Tipus: CAMPBASE
Lloc: Auditori de la Coma Cros – Sant Antoni, 1 – Salt
Hora: 18 h 20 h

Fruit de la col·laboració la Fundació SER.GI acostem a Girona el seminari entorn el tema “PERSONALITZACIÓ DE L’APRENENTATGE. Pràctiques centrades en l’alumne”.

Vols saber com crear un itinerari personalitzat d’aprenentatge? Inscriu-te al formulari al Camp Base i no t’ho deixis perdre!

El repte és clar: generar entorns d’aprenentatge que transfereixin el poder de decisió i execució a l’alumnat. Si tothom disposa d’un entorn personalitzat d’aprenentatge fora l’escola (conjunt d’eines, recursos i connexions que fem servir per aprendre), potser fora bo transportar-lo a l’aula.

Com integrar aquest procés a l’aula? En primer lloc reafirmant que l’alumne s’ha d’implicar en el seu aprenentatge, contingut, recursos, procés, productes i avaluació de tot plegat. I en segon lloc, considerant qui dissenyarà, acompanyarà o orientarà aquest entorn personalitzat d’aprenentatge, quin seguiment, quin suport i qui l’exercirà.

Durant el Camp Base, de la mà de Ramon Grau Sánchez, professor de secundària i director de l’Institut quatre Cantons del Poblenou i membre del comitè científic d’Educació Demà de la Fundació Bofill, reflexionarem i debatrem sobre què implica posar l’alumne al centre de l’aprenentatge i què significa traslladar aquesta personalització als ensenyants.

A part, coneixerem propostes de personalització de l’aprenentatge en acció a través de la vivència de les següents experiències educatives a Catalunya:

  • “Treball per projectes: aprendre amb sentit”, escoltarem a l’Isaac Cirera i la Glòria Fernàndez, mestres de primària de l’Escola de Bordils.
  • “Itineraris personals d’aprenentatge”, per part d’en David Atzet, professor i director de la SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada.
  • “Classe inversa”, de la mà de l’Elena Quirós, professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull).

Els assistents podreu participar activament en el debat i respondre: quines preguntes ens hem de fer i quines decisions cal prendre en relació amb els temes a tractar, el continguts d’aprenentatge, els recursos, els productes i les evidències d’avaluació? Qui decidirà què?

Accés lliure i gratuït

El seminari obert es podrà seguir via Twitter @FundacioSERGI i @FundacioBofill amb el hashtag #eduDemà.