Sobre el projecte

Inventors4Change proveeix els infants d'eines, tècniques i coneixements per tal que puguin inventar els canvis que volen veure al món. Consisteix en una xarxa d'escoles i centres educatius que fan servir tecnologies digitals innovadores per promoure un aprenentatge col·laboratiu fonamentat en la invenció, entre nens i nenes de diferents països i fent especial èmfasi en infants de col·lectius vulnerables. Hem començat amb 3 escoles del sud de l'Índia i 3 de Catalunya.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Mestres - Docents / Equips directius / Estudiants
Àmbit
Educació Informal / Educació Formal / Educació No formal
Fase
Consolidació

El repte

Ajudar a que els nens i nenes esdevinguin changemakers, pensadors crítics i ciutadans globals.

La solució

Aprenentatge col·laboratiu basat en la invenció. Els equips d'infants de diferents països dissenyen i implementen projectes digitals amb eines innovadores com Scratch. Les invencions giren al voltant de temes socials.

La innovació

Hi ha molts projectes d'intercanvi cultural a través d'Internet (global exchange) però generalment els infants només es comuniquen. A Inventors4Change fan treball col·laboratiu real a través d'invencions digitals.

L'impacte

Hem posat en contacte 3 escoles de l'Índia amb 3 de Catalunya durant dos anys consecutius. Ara estem en fase de refinar metodologies i obrir el projecte a més centres i països.

Per saber-ne més

A part de posar en contacte centres educatius i coordinar el treball col·laboratiu dels infants, també fem formació de mestres i activitats i tallers amb els infants. El nostre equip s'ha desplaçat dos cops sobre el terreny per ajudar a les escoles índies a entrar al projecte, gràcies a ajudes concedides per l'Oficina de Cooperació de la Universitat de Girona. Podeu trobar més informació al web del projecte:

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives