CRIDES

Educació Demà aborda reptes i millores educatives concretes a Catalunya de forma oberta i col·laborativa amb tota la comunitat. Ets una persona interessada en algun dels reptes que proposem? Vols crear una solució innovadora adaptada al teu context educatiu? Segueix les nostres crides i accepta el repte!
JORNADA FINAL
Maig - Juny 2017

Ei, #HacktheSchool, hem arribat al final del projecte!! Moltes felicitats a totes i a tots! Per a celebrar-ho us proposem participar a la jornada final de la crida:

"Capgirant els espais escolars: les veus dels protagonistes del canvi".

Què passa quan proposem a un centre que redissenyi algun dels seus espais per tal de millorar els aprenentatges dels alumnes i la convivència al centre? Sorgeixen noves oportunitats d’aprenentatge i relació durant el procés? Com s’han superat les dificultats que han anat apareixent? Com s’han estimulat els coneixements i experteses de la comunitat i quin paper ha jugat? Quines estratègies funcionen millor per implicar a alumnat i famílies? Quines solucions s’han produït i quines d’aquestes són més sostenibles? Quins són els aprenentatges generats i els canvis que s’han donat? Queden reptes per endavant?

Per tal de respondre a aquestes i altres qüestions, us convidem a participar en la Jornada final del Projecte Hack The School 2016-2017 que es durà a terme el dissabte dia 17 de juny a Barcelona. Convençuts de que repensar els espais escolars és central per la transformació educativa que estem vivint, Hack The School, espais per aprendre i conviure, va néixer com una aposta per reflexionar i experimentar amb la reorganització i transformació dels espais escolars com a element catalitzador d’un canvi més profund, tant a nivell educatiu com a nivell comunitari.

Aquesta trobada vol ser un espai d’intercanvi de bones pràctiques, d’aprenentatges i solucions que els centres han desenvolupat amb la involucració de la comunitat educativa. També vol ser un espai de reflexió i treball que comptarà amb la conferència de Maria Acaso “Idees per dissenyar espais d’aprenentatge i convivència” i tallers participatius. Durant la jornada també aprofitarem per lliurar els premis a les experiències més prometedores.  

El programa de la jornada serà el següent:

10h Benvinguda a la jornada

10.15h Taula rodona “Hack the School des de totes les mirades”.

10.45h Conferència “Idees per dissenyar espais d’aprenentatge i convivència” a càrrec de Maria Acaso, experta en disseny d’espais i arts.

11.45h Lliurament de premis

12h Cafè i espai de pòsters

12.40h Tallers simultanis

  • Taller 1: Volem un pati amb relacions més igualitàries. Per on comencem? a càrrec de Equal Saree
  • Taller 2: El pati somiat: Com fer-ho possible? A càrrec del Nou Safareig
  • Taller 3: Repensant els espais escolars: com implicar a la comunitat educativa? A càrrec del Globus Vermell
  • Taller 4: El joc, el volum i l’espai. Juguem? A càrrec de Jocs al segon

14h Tancament de la Jornada

En aquest espai anirem actualitzant tota la informació generada durant la jornada perquè no us perdeu res!

Per anar fent boca us oferim 2 vídeos que visualitzareu durant l'acte. Benvinguts hackejadors!

HACK THE SCHOOL - LA VEU DELS PROTAGONISTES DEL CANVI!

VIDEO RESUM DE LA JORNADA 

QUÈ HEM APRÈS? REFLEXIONS DE LA CRIDA HACK THE SCHOOL

HACK THE SCHOOL - QUÈ T'AGRADARIA CANVIAR DE LA TEVA ESCOLA?

 

Equip

Grup motor de la crida

Ponents

Coneix tots els innovadors educatius i les experiències educatives més capdavanteres que ens han acompanyat en aquesta tendència:

Assessor - consultor educatiu
Assessor - consultor educatiu
Investigador - expert educatiu
Emprenedor educatiu
Col·laboracions
Associació Interdisciplinària de Disseny de l'Espai
Centre de la creativitat
Architecture for, by & with people