CRIDES

Educació Demà aborda reptes i millores educatives concretes a Catalunya de forma oberta i col·laborativa amb tota la comunitat. Ets una persona interessada en algun dels reptes que proposem? Vols crear una solució innovadora adaptada al teu context educatiu? Segueix les nostres crides i accepta el repte!
JORNADA FINAL
Març - Novembre 2017

Ei, #ReunióFamílies, hem arribat al final del projecte!! Moltes felicitats a totes i a tots! Us expliquem com va ser la jornada final del 28 de març que posa final a aquest procés compartit amb tants bons resultats.

Les reunions amb famílies, una palanca de canvi per millorar la relació família i escola?

Què passa quan un centre redissenya les reunions amb famílies tenint en compte les seves necessitats i punts de vista? Com impacta això en els infants i joves? S’inicien ponts de confiança que permeten alinear els esforços per un millor èxit educatiu de l’alumnat? Quines condicions ho fan possible? Quines estratègies funcionen millor per implicar a les famílies? Els centres que han participat a la crida #ReunióFamílies, com han superat les dificultats que han anat apareixent? Quins canvis han experimentat? Quins aprenentatges ha extret del seu procés? Queden reptes per endavant? 

Per tal de respondre a aquestes i a altres qüestions, vam fer la jornada final de la crida “Redissenyem la reunió amb famílies” amb la col·laboració del  Departament d’Ensenyament i de la FAPAC, amb el convenciment que redissenyar la reunió amb famílies és un aspecte clau per a millorar la relació família i escola i un pas més en la transformació educativa que estem vivint. 

L’acte es va dur a terme el dimarts dia 28 de novembre de 2017 a Barcelona, amb l’objectiu de compartir els aprenentatges i solucions que els centres participants a la crida han desenvolupat amb la involucració de la comunitat educativa. També va ser un espai de reflexió i treball que va comptar amb la Sílvia Blanch impulsora i mentora de la Crida que conjuntament amb els centres participants va compartir els aprenentatges i els resultats obtinguts. I amb l’Alba Castellví, l’Anna Ramis i el Xavier Gimeno, mentors de la crida que van desenvolupar 3 tallers simultanis en el que es va reflexionar i construir coneixement compartit al voltant de qüestions clau com: 

  • Quan  deixes de treballar a favor de la confiança, la desconfiança apareix automàticament? Ponts per generar confiança
  • Perquè no sempre flueix la comunicació?  Eines clau per una bona comunicació
  • Tenir cura dels pares i mares  és tenir cura dels nens i nenes i nois i noies de l’escola? La cura de les persones també des de la relació escola-família

Si us ho vau perdre, podeu consultar el programa amb més deteniment, però si voleu reprendre tot el que vam treballar podeu consultar els següents vídeos i seguir treballant als vostres centres per millorar l'educació!

 

La veu dels protagonistes de la crida:

 

El resum de la jornada final:

 

I l'streaming de l'acte sencer:

 

Gràcies per compartir amb nosaltres aquesta aventura!

 

Consell Assessor
Consell Assessor
Consell Assessor
Consell Assessor
Consell Assessor
Consell Assessor
Consell Assessor
Consell Assessor
Consell Assessor