Agenda

Visualitza els propers esdeveniments d’EDUCACIÓ DEMÀ, planifica la teva pròpia agenda i inscriu-te! 

15/03/16

Camp Base - Personalitzar l'aprenentatge: pràctiques centrades en l'alumne

Tipus: CAMPBASE
Lloc: Auditori Meier - Macba
Hora: 18:00h

Seminari obert sobre personalització de l’aprenentatge amb Ramon Grau, director de l’institut Quatre Cantons

Coneix les noves metodologies que personalitzen l'aprenentate i com integrar-les a l'aula: classe inversa, PLE, treball globalitzat, etc.

Aquest seminari obert pretén aportar reflexions, debats i iniciatives sobre què implica posar l’alumne al centre de l’aprenentatge i què significa traslladar aquesta personalització als ensenyaments.

Quines preguntes ens hem de fer i quines decisions cal prendre en relació amb els temes (dirigits o autònoms), els continguts (formals o aplicats), els recursos (tancats o oberts), els productes (expositius o interactius) i les evidències d’aprenentatge (sumatives o dinàmiques)? 

Al seminari es podran conèixer tres propostes específiques que segueixen aquest enfocament i que exemplifiquen el tema:

- "Els projectes" – L’alumne, centre de l’aprenentatge a Primària, de la mà d’en Toni Otero, mestre i cap d’estudis de l’Escola l’Arenal de Llevant de Barcelona. 

- "Construcció de recorreguts personals d'aprenentatge" - Ensenyar i aprendre en nous marcs a Secundària, per part d’en David Atzet, professor i director de la SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada.

- “Capgira la teva classe amb l'ajuda dels teus alumnes” – Aprendre ensenyant a Educació Superior, de la mà de l’Elena Ojando, professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull).

Els assistents podran participar activament en el debat i  podran aprofundir en diverses pràctiques inspiradores sobre com situar l’alumne al centre de l’aprenentatge.

La trobada estarà dinamitzada per Ramon Grau Sánchez, professor de secundària i director de l'Institut Quatre Cantons del Poblenou, i membre del comitè científic d’Educació Demà. 

Conduirà l'acte Ismael Peña-López, director d'innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill.

Accés lliure i gratuït.

El seminari obert es podrà seguir en directe per streaming a través de la  web de la Fundació Jaume Bofill, i també via Twitter @FundacioBofill amb el hashtag #Edudema.

No arribes a l'hora al seminari online? Cap problema! Podràs recuperar el visionat aquí.

Anima’t i inscriu-te al seminari obert!