Sobre el projecte

Beepath a les escoles és un projecte de mobilitat dins de l’ámbit de la ciència ciutadana que s’ofereix a les escoles de Barcelona i de la seva àrea metropolitana. Beepath ofereix un procés de co-creació i una activitat de ciència ciutadana a professorat i alumnat de secundària implicant-los en una recerca real sobre mobilitat i geolocalització.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Mestres - Docents / Estudiants
Àmbit
Educació Formal
Fase
Consolidació

El repte

Introduir la ciència ciutadana a la pràctica educativa. Aconseguir que l'alumnat intervingui en totes les etapes d'un procés científic. Analitzar, científicament, l'entorn i proposar millores.

La solució

Proposa una activitat de mobilitat i geolocalització vinculada a les matèries STEM, focalitzada en la participació dels alumnes en totes les etapes del mètode científic, realitzant una recerca real, i possibilitant un impacte social.

La innovació

Procés de cocreació entre alumnat, docents i experts ja des de les primeres etapes del mètode científic. Participació i seguiment per part de grups de recerca universitaris. Anàlisi de dades per millorar l'entorn.

L'impacte

Beepath es va provar en el pilot «Ciència ciutadana a les escoles» el qual va tenir una rebuda i uns resultats excel·lents. https://cciutadana.wordpress.com/

Per saber-ne més

Beepath és un partenariat de tres actors amb àmplia experiència en cadascun dels seus camps: OpenSystems, Eduscopi i Dribia. Les tres entitats ja han col·laborat prèviament. Entre d’altres col·laboracions, convé destacar el primer pilot de ciència ciutadana a les escoles realitzat a Catalunya en un entorn real d’aula. S’hi va posar a prova el projecte Beepath amb un èxit rotund.

Vídeos

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives