Sobre el projecte

Donar veu a la memòria és un projecte d’aprenentatge i servei que recupera, a través del teatre, la memòria dels nens i nenes que visqueren en primera persona els grans conflictes del segle XX. A partir de les fonts primàries, es creen textos teatrals, que s’endinsen en situacions d’injustícia, desigualtat i crueltat d'aquells fets. Gràcies a la col.laboració amb altres entitats, aquetses obres es representen davant diversos públics, on a mès es cra un intercanvi de reflexions molt interessant.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Mestres - Docents / Famílies
Àmbit
Educació No formal / Educació Formal
Fase
Consolidació

El repte

Recuperar la memòria històrica i fer-ne difusió a través d'una obra teatral.

La solució

Represnetar les obres de teatre per a diferents públics per tal de que arribi al maxim de gent possible i poder-la sensibilitar dels fets ocurreguts i reflexionar de com encara en passen de similars.

La innovació

Es una forma de conèixer la història i posar-la en valor des de la vivència. A la vegada, que al fer-ho a través del teatre ens permet treballar aspectes de desenvolupament personal dels alumnes. Així com sensibilitzar la societat i educar en la pau

L'impacte

El projecte ha crescut molt en els últims anys. L'alumnat s'hi ha empodreat i n'han sortit propostes complementàries (xraxes socials i merchandising)

Per saber-ne més

Tota la informació està penjada al bloc: https://donarveu.wordpress.com/ donarveu@gmail.com @donarveu

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives