Sobre el projecte

Un programa que propicia la descoberta del cinema com a art i desenvolupa potències pedagògiques en el context escolar. A partir de processos de visionat, creació i reflexió el projecte s’articula amb un cinema que ajuda a comprendre, gaudir, comprometre’s i habitar millor el món. Desenvolupem el procés conjuntament docents i cineastes. Integro l'equip des de fa 5 anys, és, per a mi, un referent pedagògic amb molt potencial.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Mestres - Docents
Àmbit
Educació Formal
Fase
Consolidació

El repte

Ofereix un ensenyament-aprenentatge des de la creació cinematogràfica. L'alumne és l'agent actiu, no el participant sinó el protagonista de tot el procés. El projecte treballa des de la pràctica i per competències.

La solució

Vincular veure i fer cinema. Treball en equip: docents, cineastes, alumnes. Metodologies i equip de reflexió (docents de P3 a batx i cineastes) Formació del professorat. Coresponsabilitat, autonomia i avaluació compartida. Vincles amb l'entorn.

La innovació

És un projecte innovador per tot el que suposa de canvi pedagògic en les maneres de fer d’un institut i per la implicació de l'alumnat. La creació com a forma de pensar i reflexionar. Fa real el treball per projectes, competencial i transversal.

L'impacte

Transforma la mirada d’alumnat i docents. Fa creació col·lectiva. Forma el professorat. Crea xarxa entre escoles i instituts de contextos molt diversos, i potencia l’intercanvi entre alumnat i professorat.

Per saber-ne més

http://www.cinemaencurs.org

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives