Sobre el projecte

El Projecte SESAME (Social Entreprise by Synergy and the Added value of youth Mentoring in Europe) és una aliança estratègica entre 7 organitzacions europees. Vol impulsar el coneixement de l'emprenedoria social entre l'estudiantat universitari i de formació professional a través de la posada en marxa de: 1) una assignatura específica en emprenedoria social (actualment en curs a EPC santa Anna de Mataró) i 2) un grup de mentors i mentores que acompanyin els alumnes participants.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Activistes i divulgadors educatius / Emprenedors professionals / Estudiants
Àmbit
Educació Informal
Fase
Pilot

El repte

Ensenyar al jovent una nova manera de fer empresa, basada en servir interessos (objectius socials, ambientals...) de la comunitat, de manera que contribueixen a la cohesió social, l'ocupació i la reducció de les desigualtats.

La solució

Combinant emprenedoria social i mentoria SESAME proposa una alternativa als models econòmics hegemònics i un nou marc de referència basat en el compromís dels joves amb la millora social,

La innovació

Perquè crea una comunitat formada entre professorat, mentors i estudiants de diversos països que treballen una temàtica comuna.

L'impacte

Crear una xarxa de mentors vinculada amb cada escola participants. Replicar l'assignatura pilot en més centres de formació professional.

Per saber-ne més

RESULTATS ESPERATS Elaboració de material didàctic, tallers i activitats relacionats amb la temàtica de l'emprenedoria social i l'actitud emprenedora. Implementació d'un grup pilot a una escola de formació professional i/o una universitat a cada país participant. Disseny d'una metodologia específica per a la selecció de mentors/es emprenedors socials, establint parelles de mentoria amb joves estudiants i el seu suport i seguiment. Creació d'una xarxa europea de mentors/es emprenedors/es socials. Elaboració d'una caixa de d'eines online (toolkit) per mentors/es i empreses socials: bones pràctiques, materials, fòrums.

Fotos

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives