Sobre el projecte

Smart-Hort cerca l'aplicació de les noves tecnologies en la creació i manteniment d'un hort urbà escolar. L'objectiu és apropar a l'alumnat les possibilitats que els dispositius mòbils tenen en l'àmbit didàctic. S'articula en dos eixos: el treball pràctic de conreu i cura dels cultius i l'ampliació de coneixements tecnològics. I així, mitjançant la programació en Scratch i l'ús de plaques de computació, es poden controlar totes les variables pròpies del manteniment d'una taula de cultiu.

Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Desenvolupadors de Tecnologia educativa / Mestres - Docents / Estudiants
Àmbit
Educació Formal / Educació Informal
Fase
Rèplica

El repte

Com integrar l'aprenentatge de la competència digital en l'alumnat i, de forma transversal, en el currículum escolar.

La solució

Aporta una àrea de treball dins el currículum. Es pot treballar de manera interdisciplinar sent les àrees principals el coneixement del medi natural i les noves tecnologies, però també aplicant conceptes d'àrees com la matemàtica, el llenguatge…

La innovació

Perquè aplica la tecnologia mòbil en l'àmbit dels horts urbans escolars i les possibilitats de treball i desenvolupament que aporta són molt àmplies.

L'impacte

El projecte ja compta amb dos anys de vida. Dins el nostre centre, l'avaluació del mateix tant pels mestres com l'alumnat ha estat molt positiva. Ha estat reconegut en congressos i jornades educatives i tecnològiques com un projecte innovador.

Per saber-ne més

Podeu trobar més informació al blog del projecte:

Altres innovadors, organitzacions i experiències

Contacta amb el talent innovador

Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu

Descobreix, inspira't i aprèn amb les noves pràctiques educatives