
#UOCeGov
Solucions que aporta i paraules clau

Sobre el projecte
#UOCeGov és una experiència dins l'assignatura Claus tecnològiques de l'Administració electrònica (antigament Fonaments tecnològics...) que pretén esborrar les barreres que separen l'aula del món "exterior" mitjançant Twitter.
A través de l'ús del hashtag #UOCeGov els estudiants i docents del curs de Claus tecnològiques... comparteixen recursos entre ells i amb la resta de la comunitat professional i acadèmica en govern electrònic.
Estàs interessat en l'experiència? Contacta amb els promotors:

Destinataris
Administració Pública / Emprenedors professionals / Estudiants

Àmbit
Educació Informal / Educació Formal

Fase
Consolidació
El repte
#UOCeGov vol resoldre l'aïllament que es pateix dins una aula, on la comunitat és la cohort i la cohort és la comunitat. Això és un problema greu quan el context és un màster professionalitzador que, precisament, ha d'obrir portes i no tancar-les.
La solució
Obrint una finestra a Twitter es permet contactar amb la comunitat professional real que treballa en govern electrònic. L'ús de #UOCeGov i #eGov enllaça la comunitat de l'aula amb la comunitat professional exterior.
La innovació
La (petita) innovació és permetre la circulació de recursos i opinions de dins l'aula cap enfora i de fora cap endins. A banda dels recursos, també ajuda a identificar entitats i persones rellevants en la matèria i contactar-hi.
L'impacte
Els resultats han estat excel·lents i els estudiants han arribat a formar comunitats (tàcites) de pràctica amb pràcticament un centenar de professionals i acadèmics del sector. Si bé són lligams febles, permeten recolzar-s'hi de cara al futur.
Per saber-ne més
Peña-López, I. & Cerrillo i Martínez, A. (2012). “Microblogging en el aula. De la información a la participación”. A Cerrillo i Martínez, A. & Delgado García, A.M. (Coords.), La innovación en la docencia del Derecho a través del uso de las TIC, 143-157. Actas de la III Jornada sobre Docencia del Derecho y Tecnologías de la Información y la Comunicación, 8 de junio de 2012. Barcelona: Huygens.
http://ictlogy.net/bibliography/reports/projects.php?idp=2175
Els antecedents d'aquest projecte poden llegir-se a:
Peña-López, I. & Cerrillo i Martínez, A. (2011). “Herramientas 2.0 para el desarrollo de competencias profesionalizadoras”. In Cerrillo i Martínez, A. & Delgado García, A.M. (Coords.), Las TIC al servicio de la docencia del Derecho en el marco del EEES, 89-102. Actas de la II Jornada sobre Docencia del Derecho y Tecnologías de la Información y la Comunicación, 6 de junio de 2011. Barcelona: Huygens.
http://ictlogy.net/bibliography/reports/projects.php?idp=1984
Altres innovadors, organitzacions i experiències
Contacta amb el talent innovador
Connecta amb els protagonistes del canvi educatiu
-
Entitat socioeducativa / Fundació sense ànim de lucre, / Promovem la creativitat i la innovació dels nens
-
Xarxa / Entitat socioeducativa / Associació sense ànim de lucre
-
Entitat socioeducativa / Xarxa / Associació sense ànim de lucre
-
Academia - Recerca / ICE (Institut de Ciències de l'Educació)