TENDÈNCIES

Educació Demà identifica les tendències de canvi amb més impacte en educació, et convida a debatre les seves implicacions reals sobre el terreny i a construir nous abordatges educatius a través d’espais de co-creació.
GAMIFICACIÓ
Novembre – Desembre 2015
Què és i què no és un disseny educatiu gamificat?

La gamificació és fer viure com una experiència de joc una activitat que no ho és. Quan arriba al món educatiu aquesta premissa porta implícita dues conseqüències: per una banda els educadors han de transformar la seva mirada davant les activitats educatives pensant-les en clau d’experiències d’aprenentatge, i per l’altra han de pensar com dissenyen aquestes experiències agafant elements propis dels jocs.

Entesa d’aquesta forma, es pot tornar a escriure la definició per dir que gamificar “és un procés de transformació educativa a través del qual les experiències d’aprenentatge són viscudes com un joc”.
 

Camp Base Gamificació – 24/11/2015

Conduït per l’especialista en jocs Oriol Ripoll, professor de creació de jocs a Enti, el grau de videojocs de la UB (Universitat de Barcelona), i membre del comitè científic d’Educació Demà, els participants van debatre sobre quins són els ingredients bàsics per a crear veritables dissenys educatius gamificats: objectius, narratives, dinàmiques i mecàniques; i es van poder conèixer propostes de gamificació en acció a través de la presentació de les següents experiències educatives a Catalunya:

  • Gamification and creativity development made simple!- Educació Visual i Plàstica, Creativitat i Anglès al Cicle Superior de Primària i Secundària, de la mà de Christian Negre Walczak, docent a primària i secundària (21st century teacher).
     
  • Joc de Trons: d'esclaus a reis - Gamificant el temari de 2n d'ESO, per part de Natxo Maté Puig, professor de Ciències Socials a Secundària.
     
  • Conspiració intergalàctica - Un exemple de gamificació a educació superior, de Pere Cornellà Canals, mestre, pedagog i professor a la menció en TIC al grau en Mestre de la UdG (Universitat de Girona).

Podeu accedir a tot el contingut del Camp Base a través dels següents vídeos:

 

 

 

 

 

 

 

Edulab Gamificació – 01/12/2015

A través del laboratori de speed gam els participants van participar en 3 tallers simultanis per a construir propostes d’ensenyament – aprenentatge gamificades.

 

 

Accediu al material de l'Edulab i a més continguts d’interès sobre la tendència d'avaluació a la secció esquerra de la pàgina!

 

 

 

Ponents

Coneix tots els innovadors educatius i les experiències educatives més capdavanteres que ens han acompanyat en aquesta tendència:

Mestre - docent
Mestre - docent
Activista - divulgador educatiu
Investigador - expert educatiu